Lækker simremad med oksekød

Lækker simremad med oksekød Folk uden kulinarisk kompas har tendens til at tro, at forskellen mellem at koge eller bage ved lav eller høj varme kun skinner igennem ved tiden, det tager maden at blive færdig. Faktum er imidlertid, at for kogning får temperaturen betydning for, hvor mørt det kogte ender med at blive. Koger…

Her er den lækreste indmad fra kalve

Her er den lækreste indmad fra kalve Indmad fra kalve kan være svært at blive klog på. Vant som vi er til at spise kødet som millionbøf kokkereret på pakker af oksefars med en sjælden fin lejligheds stegte bøffer som konsistensmæssigt afbræk. Her sparker kalveindmad døren ind til et væld af nye (og billige) smagsoplevelser.…

Hvorfor kød fra dansk jersey?

Hvorfor kød fra dansk jersey? Dansk jersey er en af de mest udbredte kvægracer i Danmark, og det er der en industriel logik i. Kvalitetsmæssigt har jerseybøffer en lækker, kraftig smag, der umiskendeligt er oksekød, når det er bedst. Kvantitetsmæssigt har køerne let til kælvning, altså det at yngle, hvilket øger produktionen af høveder. Mælken…