Land: Italien
Alkohol: 14,5%
Årgang: 2016
Passer til: Kraftige okseretter

Vinmanden fortæller:

Sydens amarone! Paolo Leo har taget ved lære af de nordlige kolleger i Veneto, og lader sine druer tørre efter høst, for at opnå øget koncentration via fordampning af vand i druerne. I Veneto er denne tørring, som kaldes appasimento, ofte langvarig, men når man har at gøre med så modne druer, som det er tilfældet i Puglia, så er de tre uger, som Paolo Leo venter, længe nok. Efter nænsom presning og gæring, ryger vinen et år på barriques, og fremtræder derefter i sin færdige, opulent frugtige form.

Tørringen fornægter sig ikke i næsen, der fremstår med svesket blommefrugt, chokolade og lidt vanillesødme fra fadet, men inden det hele går op i dessertnuancer, blander en syrlig tone af modne ribs sig, de opstrammende tanniner griber tungen, og holder det hele på plads i en rank struktur.